Cel mai bun aragaz pentru bucătărie?
Iată un ghid care să vă ajute să alegeți!

Aragazele reprezintă o opțiune excelentă pentru bucătării mai mici. Ca aparate independente care combină o plită cu unul sau mai multe cuptoare, ele sunt extrem de versatile.

Atunci când cumpărați un aragaz nou, există câteva lucruri pe care să le aveți în vedere ce vă ajuta să alegeți cea mai bună variantă pentru dvs. Permiteți acestui ghid util de cumpărare să vă ajute să faceți o achiziție informată!

1. Gândiți-vă la tipurile de alimentare

Aragazele sunt prevăzute cu 3 tipuri de alimentare: gaz, electric și combinate.

Aragazele pe gaz

Aparatele de gătit pe gaz permit o coacere imediată și precisă. Verificați ușor flacăra sub vas pentru a obține nivelul de căldură dorit pentru rețeta dumneavoastră. Cu aragazul pe gaz este ușor să prăjiți cartofii și să gătiți la tigaie.

Rețineți: veți avea nevoie de un instalator autorizat pentru a instala în siguranță un aragaz pe gaz.

Aragazele electrice

Cuptoarele electrice beneficiază de versatilitatea și avantajele tehnologiei moderne și de o multitudine de caracteristici.

Exista trei opțiuni comune în cazul plitelor electrice: plăci solide, sticlă ceramică și inducție.

Plăci solide

Plitele cu plăci solide sunt o opțiune accesibilă, testată în timp, și permit un bun control atunci când gătiți.

Aragazele  cu plăci solide sunt echipate, în general, cu patru sau mai multe bobine electrice rotunde care încălzesc oala sau tigaia.

Sticlă ceramică

Atractive și minimaliste, plitele din sticlă ceramică sunt caracterizate prin eleganță și suprafață plată, ceramică. Sub ele, o serie de elemente de încălzire din metal transferă căldura către diferitele zone de coacere, care, la rândul lor, încălzesc vasul sau tigaia.

Suprafața plană a acestora le face extrem de ușor de curățat, în timp ce, fiind electrice, sunt prevăzute adesea cu panouri intuitive de control tactil.

Plitele pe inducție

Plitele de inducție beneficiază de tehnologia inovatoare, folosind câmpuri electromagnetice pentru a încălzi vasul, mai degrabă decât plita în sine. Procedând astfel, suprafața plitei va păstra temperatura camerei chiar și atunci când se gătește, făcându-le să fie sigure și o opțiune excelentă dacă aveți copii în casă.

Sistemele moderne de control tactil, reglarea rapidă a încălzirii și designul atrăgător reprezintă caracteristicile cheie ale plitelor de inducție.

Alimentarea combinată

Cuptoarele cu alimentare dublă reunesc avantajele mașinilor de gătit atât pe gaz cât și electrice.

Acestea conțin, de obicei, plite de gaz și cuptoare electrice, astfel încât să vă puteți bucura de avantajele unei coaceri pe gaz, precise și instantanee și de avantajele unui cuptor electric versatil.

1. Măsurați cu ruleta!

Înainte de a achiziționa noul aragaz, asigurați-vă că ați măsurat spațiul disponibil. Deci, scoateți ruleta și începeți să notați numere!

Rețineți: vă sugerăm să adăugați un supliment de 5 mm în jurul aparatului pentru a facilita ventilația, precum și pentru a preveni supraîncălzirea.

Oh, și nu uitați să măsurați lățimea ușilor și a altor treceri în casă! Nu vă doriți ca noul dvs. aparat să nu treacă prin ușa din față!

2. Alegeți-vă avantajele

Ca majoritatea aparatelor de uz casnic, aragazurile moderne oferă caracteristici utile pentru a vă ajuta să vă eliberați bucătarul interior.

Iată o serie de funcții pe care aragazele Indesit le pot oferi.

Multichef

Gătiți mâncăruri delicioase fără efort!
Multichef oferă o serie de metode unice de gătit, ajutându-vă să pregătiți cu ușurință feluri savuroase de mâncare.
Multichef gătește o multitudine de rețete, de la fripturi consistente până la pizza si pâine cu usturoi. Bucurați-vă!

Curățare ușoară

Curățați fără efort.
Designul Indesit Easy Cleaning vă permite să îndepărtați rapid, sigur și ușor panoul frontal de sticlă al aragazului dintr-o adiere.