Cumpărați o nouă Plită?
Începeți cu acest simplu ghid de cumpărare!

Nimic nu se compară cu statul lângă o plită, în căldura și parfumurile rețetelor dvs.

Este un loc în care vă puteți elibera creativitatea culinară și puteți trăi senzațiile de gătit.

Când cumpărați o plită, asigurați-vă că îndeplinește nevoile dvs. specifice. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să o găsiți pe cea mai potrivită pentru dvs.Să începem!

1. Testați-vă stilul de gătit

Elementul cheie care trebuie luat în considerare aici sunteți dvs. - stilul dvs. de gătit. Unele tipuri de plite vor fi mai potrivite pentru dvs. decât altele. Mai sunt și alte lucruri de luat în considerare, bineînțeles. Dacă aveți copii, de exemplu, prima dvs. preocupare ar putea fi siguranța.

Am rezumat cele mai uzuale tipuri de plite disponibile mai jos.

Plite cu discuri solide

Plitele cu discuri solide reprezintă o opțiune disponibilă, testată în timp. Acestea reprezintă un instrument indispensabil de gătit care oferă un bun control pe durata coaceriii.

Plitele cu discuri solide, în general, prezintă patru sau mai multe bobine electrice rotunde, care încălzesc, la rândul lor încălzind oala sau tigaia.

Plitele cu sticlă ceramică

Atractive și minimaliste, plitele din siclă ceramică sunt caracterizate prin eleganță și suprafață plată, ceramică. Sub ele, o serie de elemente de încălzire din metal transferă căldura către diferitele zone de coacere, care, la rândul lor, încălzesc vasul sau tigaia.

Suprafața plană a acestora le face extrem de ușor de curățat, în timp ce, fiind electrice, sunt prevăzute adesea cu panouri intuitive de control tactil.

Plitele pe inducție

Plitele de inducție beneficiază de tehnologia inovatoare, folosind câmpuri electromagnetice pentru a încălzi vasul, mai degrabă decât plita în sine. Procedând astfel, suprafața plitei va păstra temperatura camerei chiar și atunci când se gătește, făcându-le să fie sigure și o opțiune excelentă dacă aveți copii în casă.
Sistemele moderne de control tactil, reglarea rapidă a încălzirii și designul atrăgător reprezintă caracteristicile cheie ale plitelor de inducție.

Arzătoarele pe gaz

Dacă optați pentru o coacere facilă, arzătoarele clasice, non-electrice, pe gaz sunt o opțiune fantastică pentru dvs. Arzătoarele pe gaz răspund instantaneu ajustărilor dvs., permițându-vă să reglați nivelurile de căldură cu o precizie extremă.

Acestea sunt ideale pentru prăjirea cartofilor și pentru gătitul la tigaie, în general, și, deasemenea, se bucură de costuri reduse de funcționare.

2. Aspect atractiv

Plitele pot adăuga un stil autentic în bucătăria dvs.

Dacă aspectul general al bucătăriei dvs. este important pentru dvs., nu uitați să alegeți culoarea potrivită. Designul și aspectul sunt foarte importante! Familiile petrec mult timp în bucătărie, așa că concepeți un loc minunat!

Culorile disponibile pentru plite sunt alb, negru și Inox.  Acestea sunt culori versatile și vă pot completa cu ușurință schema de culori existentă. Rețineți: ați putea dori să adăugați un pic de contrast - prin alegerea unui cuptor alb, dacă culoarea predominantă este cea închisă, de exemplu.

3. Alegeți-vă avantajele

La fel ca majoritatea aparatelor de uz casnic, cuptoarele moderne sunt dotate cu funcții utile ce vă ajută să eliberați bucătarul interior. Iată câteva funcții de selecție ale plitelor Indesit.

Arzătorul cu triplă coroană

Măncare prăjită cu stil

Arzătorul special de la Indesit, Wok oferă o flacără dublă extraordinară de 3.25kw, pentru a încălzi rapid și eficient tigaia, astfel încât să puteți obține un strat crocant, perfect la exterior.