Cea mai bună hotă de bucătărie?
Să vă ajutăm să o găsiți!

Hotele sunt utile, bineînțeles, asigură filtrarea aerului în bucătăriile noastre, purificându-l de grăsime și fum și făcându-l mai curat și fără miros. Dar e mai mult decât atât: hotele pot adăuga un stil unic decorului bucătăriei tale.

Acest ghid  concis de cumpărături vă va ajuta cu lucrurile de bază pe care trebuie să le știți, înainte de cumpărare.

Să începem!

1. Selectați stilul

Hotele de bucătărie sunt concepute într-o varietate de tipuri diferite, fiecare având aspectul său unic, stil și funcționalitate.

Alegerea depinde de mulți factori: spațiul disponibil în bucătărie, caracteristicile de care aveți nevoie, aspectul pe care îl urmăriți.

Iată principalele tipuri de hote pe care le puteți lua în considerare:

Hotele cu coș

Din punct de vedere vizual, hotele cu coș de fum includ un baldachin și un coș deasupra. Se potrivesc între dulapurile dvs., nu sub sau în spatele lor.

Hotele încastrabile

Dacă preferați să alegeți ceva care să se potrivească cu mobilierul dvs. existent, hotele integrate sunt calea de urmat. Ele sunt disponibile în dimensiuni standard și nu ar trebui să aveți probleme în a găsi una care se potrivește.

Hotele cu vizieră

Hotele cu vizieră se potrivesc sub dulapurile dvs., dar rămân vizibile.
Ele sunt compacte și discrete, deci dacă acest lucru îl căutați, gândiți-vă la o hotă cu vizieră.

2. Folosiți ruleta de măsurat!

Sarcina hotei este de a capta fumul și mirosurile provenite de la plită și de a le dirija în altă parte (mai multe la pasul următor).

Pentru a le îmbunătăți eficiența, ar trebui să alegeți o hotă care să fie cel puțin la fel de largă ca suprafața de gătit de sub ea. În acest caz, mai mare este cu adevărat mai bun.

3. Luați în considerare hotele aspirante sau filtrante

Odată ce hota dvs. a capturat aburul și mirosurile care se ridică de pe suprafața dvs. de gătit, există două modalități de bază pentru a le distruge: primul este să le trimiteți în afară, printr-o conductă. În acest fel, grăsimile, mirosurile și aburii sunt îndepărtați din bucătărie și din casă.

Filtrante sau cu recirculare, hotele sunt echipate cu filtre prin care acestea transmit aerul, capturând grăsimile și mirosurile, înainte de a le lăsa înapoi în bucătărie. De asemenea, ele sunt disponibile la prețuri convenabile și sunt ușor de instalat!

4. Cunoasteți-vă nevoile

Când vine vorba de alegerea hotei potrivite pentru bucătăria ta, mai sunt și alte lucruri de reținut:

Viteza ventilatorului.

Hota dvs. Indesit vă oferă o serie de setări de viteză. Cele mai rapide sunt în general utilizate pe durata coacerii, în timp ce cele mai lente pot fi folosite pentru reziduuri, odată ce coacerea s-a încheiat.

Fluxul de aer

Fluxul de aer este măsurat în metri cubi pe minut (sau CFM).

Cu cât este mai mare valoarea, cu atât este mai mare cantitatea de aer în măsură să filtreze.

Zgomotul.

Verificați nivelurile de zgomot ale hotei pe care o analizați. Indesit oferă hote ce emit zgomot redus, dacă acest lucru este important pentru dvs.

Luminozitatea.

Acest lucru poate părea bazic, dar unele lumini suplimentare pot îmbunătăți cu adevărat experiența dvs. de gătit. Indiferent dacă bucătăria dvs. este luminoasă sau nu, încercați să alegeți o hotă echipată cu o lumină.

5. Alegeți o culoare!

Culoarea și designul reprezintă un element cheie al unei bucătării frumoase. Nu treceți cu vederea acest pas!

Culorile comune pentru hote sunt alb, negru, inox și gri. Acestea sunt culori versatile și pot fi ușor combinate cu cele existente. S-ar putea să doriți să adăugați un pic de contrast - prin alegerea unui cuptor alb, dacă  culoarea ce predomină este închisă, de exemplu.